Φροντιστήριο – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Φροντιστήριο – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Πρόγραμμα Κατάρτισης Επιστημόνων (ολοκληρώθηκε)

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης Επιστημόνων που πλήττονται από την κρίση του Κορωνοϊού με επιδότηση 600€

(Η δράση έχει ολοκληρωθεί)

Το ΚΔΒΜ2 Προοπτική σας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα από το Υπουργείο Εργασίας , που αφορά σε εξ’ αποστάσεως κατάρτιση και πιστοποίηση, για 180.342 επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση του Κορωνοϊού με τίτλο “ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Σκοπός της δράσης είναι πρωτίστως η ενίσχυση των επιστημόνων που εντάσσονται στους έξι (6) βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας με προσόντα και δεξιότητες που αποτελούν εργαλεία για την αναβάθμιση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα, σκοπός είναι να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, η προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες του ραγδαία εξελισσόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος. Οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες θα τύχουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων, έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες των παρακάτω επιστημονικών κλάδων σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας:

 • Δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
 • Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
 • Οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
 • Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
 • Ιατροί όλων των ειδικοτήτων
 • Ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και θα περιλαμβάνει:

 1.  Υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, βασισμένο σε σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους, καθώς και
 2. Προαιρετική πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ανωτέρω προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης.

Ποια είναι τα αντικείμενα κατάρτισης;

Το πρόγραμμα κατάρτισης των ωφελουμένων αφορά σε δέκα προσδιορισμένα αντικείμενα κατάρτισης που οδηγούν σε πιστοποίηση (προαιρετική).

Ο ωφελούμενος μπορεί να επιλέξει ένα από τα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

 1. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR/DPO)
 2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί
 3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλέια
 4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλεόν πρόσφατης περιόδου
 5. Σύγχρονες Ψηφιακές Εφαρμογές/Ψηφιακή υπογραφή-Ψηφιακά
  πιστοποιητικά-Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/Τηλεργασία&Τηλεδιάσκεψη
 6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)
 7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία
 8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον
 9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους
  παροχής φροντίδας υγείας
 10. Χρήση Τεχνικών Εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων
  κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύχρονα εργαλεία και
  Mobile εφαρμογές

Ποια είναι η επιδότηση;

Κάθε ωφελούμενος του προγράμματος θα λάβει επίδομα ύψους 600€ (σε δύο δόσεις).

α) Με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης του ωφελούμενου, η οποία συνιστά την είσοδό του στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, καταβάλλεται προκαταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€

 β) Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 100 διδακτικών ωρών καταβάλλεται το υπόλοιπο του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 200€.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πρόσκληση του προγράμματος πατώντας εδώ, καθώς επίσης και να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του προγράμματος https://elearning.yeka.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26410 24049 ή στο 26410 26787 ή στείλτε μας το μήνυμά σας και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την διαδικασία συμμετοχής σας και υλοποίησης του προγράμματος.

  Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος


  Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους χρήσης*

  (Κάντε κλικ στο κουτάκι και ύστερα πατήστε το κουμπί 'ΑΠΟΣΤΟΛΗ')